Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättgjord tiramisutårta

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Den var lätt och göra och jätte god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader Botten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulvret. Rör ner det i ägg smeten. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
  2. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur det och låt det smälta i hett starkt kaffe. Häll i konjaken. Fördela kaffe över kakbotten.
  3. Fyllning: Vispa gulorna med sockret, vaniljsockret och macarponeosten några minuter. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner den i smeten. Bred fyllningen på botten. Ställ tårtan i frysen och låt stå minst ett par timmar.
  4. Ta ut tårtan ur frysen minst 1 timme före servering. Lägg den på ett fat medan den fortfarande är fryst. Dekorera med siktad kakao. Servera gärna med hallon det blev jätte gott till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • robbz 9 oktober 2009

    Mmmmmmm... nu saglar jag!!!! Jag ääälskar Tiramisu!!!! Tusen tack!!!

  • victea 9 augusti 2011

    Helt underbar tiramisutårta, har gjort den 2 gånger och alla bara älskar den. Tack för receptet victea

  • krisun 1 augusti 2013

    En fråga bara, varför gelatin? Ser det i de flesta recept på tiramisutårta, men undrar vad som händer om man skippar det...?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.