Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad indisk rätt med många valmöjligheter

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

I det här receptet skapar du din egen bas med den perfekta konsistensen som du sedan smaksätter efter behag. Det går snabbt och enkelt att få till den krämiga basen som du sedan blandar med kryddor och kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en djup wok. Dela tomater, lök, paprika och vitlök i bitar och fräs i woken tills allt känns mjukt. Häll på krossad ananas, 2 dl vatten, hälften av sockret och rör om.
  2. Ta av från spisen och kör med stavmixer tills alla större bitar är borta. Häll på yoghurt, citronsaft och currypasta. När det gäller currypastan så finns inget exakt mått. Börja med en lite mindre mängd. Du kan alltid fylla på senare. Fortsätt med stavmixern tills röran blir blank.
  3. Lägg i bockhornsklöver och strö över lite chilipulver (inte rökt!) och rör om. Smaka av med mer socker, citron, chilipulver och currypasta tills du är nöjd. Det ska vara rejält starkt, ganska sött och en smula syrligt. Känns smaken för tunn så droppar du i lite mer kycklingfond.
  4. En liten not om currypasta. Rajah är ett bra märke och deras varor kan beställas t ex här: http://www.kryddlandet.se/category/55-rajah.aspx
  5. Ställ tillbaka på spisen och låt puttra c:a 5-10 minuter.
  6. Smaka av och strö eventuellt i lite salt. Det kan behövas beroende på vilken currypasta du använt.
  7. Dela kycklingarna i bitar och lägg i köttet. Rör om och låt puttra på svag värme under lock i minst 15 minuter. Det är färdigt när fettet kryper upp och lägger sig på ytan. Klipp till sist över en kruka koriander och vänd ner. Om du inte tror att alla matgäster uppskattar koriander så ställ krukan på bordet och låt folk ta själva. Kolla nu också att konsistensen är bra. Det ska inte vara som gröt, utan ganska löst. Rör i lite vatten tills du är nöjd. Låt sedan vila under lock medan du kokar riset. Servera på risbädd med en klick mango chutney och naanbröd.
  8. Tips för servering: Små skålar med russin, kokosflingor, bitar av mango, papaya, banan, ananas. Moderat humlad ljus lager passar bra till indisk mat, Eriksberg, Mariestad, Falcon etc.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.