Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättrimmad torsk med pilgrimsmusslor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Elegant och läcker torskrätt med goda gröna tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut fiskbitarna, som ska vara rumstempererade, på en skärbräda och krydda med salt, socker och nymald svartpeppar. Lägg pilgrimsmusslorna på hushållspapper så att de får rinna av lite grann. Strimla salladslöken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs salladslök, spenat och ärter lätt. Krydda lätt med salt och peppar.
  2. Ärtpuré: Koka ärterna i lättsaltat vatten några minuter. Häll av vattnet. Ta undan några ärter till garneringen och mixa resten slätt med créme fraiche. Smaka av med lite salt.
  3. Sås: Koka ihop alla ingredienser 5-10 minuter. Red av med majsstärkelsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Hit kan förberedas.
  5. Sätt ugnen på 75 grader.
  6. Torka av fisken. Hetta upp smör i en stekpanna, när smöret skiftar mot brunt är det dags att lägga i fisken. Stek tills fisken får fin färg. Vänd och låt eftersteka i pannan i ugnen ca 10 minuter tills innertemperaturen är 42 grader.
  7. Värm under tiden tillbehören.
  8. Salta och peppra pilgrimsmusslorna. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Lägg i musslorna när smöret skiftar mot brunt. Stek ca ½ minut på hög värme på ena sidan. Vänd och stek ytterligare max ½ minut.
  9. Lägg upp på ett uppläggningsfat. Garnera med ärter och dill. Skumma upp såsen med en stavmixer och servera till fisken. Servera med pressad potatis eller potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.