Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lagerlöfs knäckebröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Fantastiskt spröda och goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde och mjölk. Blanda sedan gräddmjölken med vetemjöl och rågmjöl i en hushållsmaskin. Tillsätt olivolja, torrjäst, salt och strösocker. Kör degen 5-6 min.
  2. Ställ degen kallt och väl täckt ca 12 timmar. Tag ut degen ur kylen och låt den jäsa 1 timma.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 14 delar. Kavla ut lövtunna, något så när runda flak i rikligt med rågmjöl.
  4. Grädda direkt utan efter jäsning i mitten av ugnen 4-5 minuter, tills de fått fin färg. Låt bröden kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ying1 25 januari 2016

    Ett lätt och gott tunnbröd baka, går åt fort. tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.