Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritschokladtårta med kokos

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

I modevärlden är den lilla svarta ett säkert kort, låt det bli så även i köket. Den här tårtan är rena drömmen för choklad- och lakritsälskaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd ner vetemjöl och lakritsgranulat. Häll smeten i en smord och lätt mjölad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt den svalna.
  3. Glasyr: Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädde, lakritsgranulat och sirap. Häll blandningen över chokladen och rör tills all choklad har smält. Vispa i smöret.
  4. Bred glasyren över tårtan, strö över kokosflakes, lakritsströssel och gärna lite extra lakritsgranulat. Servera tårtan med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.