I modevärlden är den lilla svarta ett säkert kort, låt det bli så även i köket. Den här tårtan är rena drömmen för choklad- och lakritsälskaren!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd ner vetemjöl och lakritsgranulat. Häll smeten i en smord och lätt mjölad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 23-25 minuter. Låt den svalna.
- Glasyr:
Lägg chokladen i en skål. Koka upp grädde, lakritsgranulat och sirap. Häll blandningen över chokladen och rör tills all choklad har smält. Vispa i smöret.
- Bred glasyren över tårtan, strö över kokosflakes, lakritsströssel och gärna lite extra lakritsgranulat. Servera tårtan med lättvispad grädde.
Publicerat den
8 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar