Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritscupcakes

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Saftiga cupcakes med läcker frosting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och lakritsgranulat fluffigt. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner det i äggsmeten. Blanda och sikta i bakpulver och vetemjöl.
  3. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt, låt det stå i formarna 5 minuter. Grädda i 15-16 minuter. Ta ut muffinsen ur muffinsplåten. Låt de svalna på galler.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med valfri garnering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LenaBE1 16 april 2013

    Jättegoda cupcakes om man som jag gillar lakrits. Jag hade både lakritsgranulat och lakritspulver i muffinssmeten, jag tog 2 tsk av varje sort. Lakritsgranulaten ger ju ingen smak, bara eftersmak. Receptet hittade jag i tidningen hembakat och det är exakt samma som ditt recept. Kul med lite annorlunda cupcakes som dessa! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.