Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsglass med hallonmaränger och lakritssirap

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk och god smakkombination med hallon och lakrits. Det blir spännande med de krispiga hallonmarängerna som gömmer en fyllig lakritsglass!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Maräng:
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Vispa äggvita och citronsaft skummigt. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt hälften av sockret. Vispa in sockret i skummet. Tillsätt resten av sockret och öka hastigheten igen och vispa lite till. Sikta i florsockret och vänd ner det i marängen med hjälp av en slickepott. Tillsätt hallonpurén.
  4. Bred ut marängsmeten till en tunn platta på en plåt med bakplåtspapper, ca 25x25 cm. Grädda marängen mitt i ugnen i ca 2 minuter. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och grädda i 45-55 minuter. Passa marängen mot slutet så att den inte blir brunfärgad. Ta ut och låt marängen kallna på papperet. Bryt marängen i bitar.
  5. Lakritsglass:
  6. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och -frön och lakrits i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången.
  7. Vispa upp äggulor, socker och muscovadosocker. Häll över den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn smet. Häll tillbaka i kastrullen och sjud under vispning till 85 grader, tills smeten börjar tjockna.
  8. Sila smeten och häll i en bunke. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i den varma glassmeten. Ställ bunken svalt och kyl ner smeten. Frys smeten i glassmaskin.
  9. Lakritssirap:
  10. Häll vattnet i en kastrull och lös upp lakritsgranulatet i vattnet. Tillsätt sirapen. Koka upp och låt koka 2-3 minuter under vispning. Tillsätt saltlakritsarom och svart färg. Låt sirapen kallna och häll den i en liten flaska.
  11. Lägg upp en kula glass på tallrikar. Ringla över lakritssirapen och lägg på marängerna. Garnera med hallon och krossad lakrits.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.