Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsglasspinnar med vit choklad

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Glasspinnar de luxe med krämig lakritsglass. Du behöver en glassmaskin och formar för att göra de här godingarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljfrön med mjölk, grädde och lakrits i en tjockbottnad kastrull. Dra av kastrullen från plattan. Vispa äggulor och socker till ett luftigt skum i en bunke. Häll i den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn smet. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud den till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Vispa under tiden.
  2. Sila smeten och kyl ner den. Häll smeten i en bunke eller form och sätt plastfolie över. För bästa resultat, låt gärna glassmeten stå i kylen över natten för att mogna, då blir den extra krämig. Kör glassmassan i en glassmaskin till den är klar. Fyll upp glassen i en spritspåse och spritsa ner den i glassformar. Sätt en glasspinne i varje form och ställ in formarna i frysen över natten.
  3. Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna. Lägg dem på en liten bricka, täckt med plastfolie så att de inte fryser fast på brickan. Ställ brickan med glassarna i frysen.
  4. Smält chokladen försiktigt i intervaller i mikron eller över vattenbad. Ta ut glassarna ur frysen och doppa dem, en och en, i chokladen och strö över lakritsgranulat och hallon innan chokladen hunnit stelna. Det enklaste är att göra en glass i taget.
  5. Ät glasspinnarna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.