Glasspinnar de luxe med krämig lakritsglass.
Du behöver en glassmaskin och formar för att göra de här godingarna.
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljfrön med mjölk, grädde och lakrits i en tjockbottnad kastrull. Dra av kastrullen från plattan. Vispa äggulor och socker till ett luftigt skum i en bunke. Häll i den varma gräddmjölken och vispa ihop till en jämn smet. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud den till 85 grader eller tills den börjar tjockna. Vispa under tiden.
- Sila smeten och kyl ner den. Häll smeten i en bunke eller form och sätt plastfolie över. För bästa resultat, låt gärna glassmeten stå i kylen över natten för att mogna, då blir den extra krämig. Kör glassmassan i en glassmaskin till den är klar. Fyll upp glassen i en spritspåse och spritsa ner den i glassformar. Sätt en glasspinne i varje form och ställ in formarna i frysen över natten.
- Skölj formarna hastigt i ljummet vatten och lossa glassarna. Lägg dem på en liten bricka, täckt med plastfolie så att de inte fryser fast på brickan. Ställ brickan med glassarna i frysen.
- Smält chokladen försiktigt i intervaller i mikron eller över vattenbad. Ta ut glassarna ur frysen och doppa dem, en och en, i chokladen och strö över lakritsgranulat och hallon innan chokladen hunnit stelna. Det enklaste är att göra en glass i taget.
- Ät glasspinnarna direkt eller förvara dem i en lufttät burk i frysen.
Publicerat den
9 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar