Pröva något nytt! Ugnsbakad sej med lakrits som gör sig bra till fänkålssallad, dillröra och kokt potatis.
Fina fisken!
Instruktioner
- Blanda salt, socker, mald lakritsrot och stötta anisfrön.
- Lägg fisken på ett fat och strö över blandningen på båda sidor. Lägg plast över och säll fatet i kylen.
Låt fisken stå ca 1 timme, den ska bara snabbgravas eftersom den sen ska ugnsbakas.
- Sätt ugnen på 120 grader.
Lägg över fisken i en smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Gör under tiden salladen.
- Hyvla fänkål på mandolin, eller skiva den tunt.
Skala och hyvla betorna och moroten. Varva fänkål, betor och morot i en skål.
- Blanda citronjuice, olivolja och citronskal och häll över. Strö över plockad dill, flingsalt och svartpeppar från kvarn.
- Blanda alla ingredienser till dillröran, smaka av med salt och malen vitpeppar.
- Lägg upp salladen på ett fat, lägg på fisken och strö över lockad dill.
- Servera med röran, kokt potatis och knäckebröd med lagrad ost.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar