Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsgravad ugnsbakad sej med fänkålssallad och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pröva något nytt! Ugnsbakad sej med lakrits som gör sig bra till fänkålssallad, dillröra och kokt potatis. Fina fisken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt, socker, mald lakritsrot och stötta anisfrön.
  2. Lägg fisken på ett fat och strö över blandningen på båda sidor. Lägg plast över och säll fatet i kylen. Låt fisken stå ca 1 timme, den ska bara snabbgravas eftersom den sen ska ugnsbakas.
  3. Sätt ugnen på 120 grader. Lägg över fisken i en smord ugnsfast form och sätt in i ugnen i 20-25 minuter. Gör under tiden salladen.
  4. Hyvla fänkål på mandolin, eller skiva den tunt. Skala och hyvla betorna och moroten. Varva fänkål, betor och morot i en skål.
  5. Blanda citronjuice, olivolja och citronskal och häll över. Strö över plockad dill, flingsalt och svartpeppar från kvarn.
  6. Blanda alla ingredienser till dillröran, smaka av med salt och malen vitpeppar.
  7. Lägg upp salladen på ett fat, lägg på fisken och strö över lockad dill.
  8. Servera med röran, kokt potatis och knäckebröd med lagrad ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.