Super läckra lakritsmums som bakas utan ugn.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka socker, vatten och glykos i en liten kastrull till 130 grader.
- Vispa upp äggvitan till ett fast skum i en rostfri bunke. Häll den varma sockerlagen över äggvitan under vispning, fortsätt att vispa ett par minuter.
- Sätt bunken i ett kallt vattenbad (sätt en rostfri skål i en större skål med iskallt vatten) och fortsätt att vispa tills massan är blank och ca 40 grader. Om den inte kyls ner kan den bli grynig.
- Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det försiktigt i en kastrull. Vispa ner gelatinet i marängen, vispa till "marshmallowsmassan" svalnat helt. Strö över lakritsgranulat och vispa in i massan.
- Fyll upp smeten i en spritspåse. Stansa ut rundlar, 4-5 cm i diameter av rånen. Spritsa ut toppar av smeten på rundlarna.
- Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Doppa topparna i chokladen och strö över lakritsgranulat.
Publicerat den
1 april 2013
Skriv kommentar