Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsmums

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Super läckra lakritsmums som bakas utan ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka socker, vatten och glykos i en liten kastrull till 130 grader.
  2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum i en rostfri bunke. Häll den varma sockerlagen över äggvitan under vispning, fortsätt att vispa ett par minuter.
  3. Sätt bunken i ett kallt vattenbad (sätt en rostfri skål i en större skål med iskallt vatten) och fortsätt att vispa tills massan är blank och ca 40 grader. Om den inte kyls ner kan den bli grynig.
  4. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det försiktigt i en kastrull. Vispa ner gelatinet i marängen, vispa till "marshmallowsmassan" svalnat helt. Strö över lakritsgranulat och vispa in i massan.
  5. Fyll upp smeten i en spritspåse. Stansa ut rundlar, 4-5 cm i diameter av rånen. Spritsa ut toppar av smeten på rundlarna.
  6. Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad. Doppa topparna i chokladen och strö över lakritsgranulat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.