Kan bara säga: GÖRGÖTT!!!
Instruktioner
- Börja med citronhacket: Tvätta citronen och skala tunt med potatisskalare så att det vita inte följer med. Koka skalen i vatten i ett par minuter. Slå av vattnet, häll på nytt och koka en gång till. Upprepa proceduren ytterligare en gång.
- Strimla skalet fint.
- Skär bort det vita på citronerna och ta bort kärnorna. Hacka fruktköttet.
- Blanda salt och socker. Häll i hackad citron och strimlat skal. Låt stå medan pannacottan blir klar.
- Gör pannacottan: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Koka upp grädde, lakrits och socker under vispning. Smaka av om du vill ha mer lakrits. Krama ur gelatinet och smält i den varma vätskan. Blanda i hackat godislakrits.
- Häll upp i fyra små glas eller formar och ställ i kylen. Låt stelna, det tar cirka 3 timmar.
- Toppa med citronhacket och servera.
Publicerat den
6 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad gäller lakritspulver så kan det köpas i godisaffären under namnet "Hockeypulver"
Gjorde detta recept med mortlade "turkisk peppar" häromdagen och det blev hur gott som helst.
Undrade just vad som menades med lakritspulver, tack för hjälpen:) Nu kan det bli härlig efterrätt i helgen :P
Och NEJ - det går INTE bra med Oatly iMat till det här receptet... (är dödstrött på den annonsen nu)
Äkta lakritspulver från calabria, Italien, finns på många ställen idag. I min stads teaffär t ex