Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritspannacotta med salt citronhack

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan bara säga: GÖRGÖTT!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med citronhacket: Tvätta citronen och skala tunt med potatisskalare så att det vita inte följer med. Koka skalen i vatten i ett par minuter. Slå av vattnet, häll på nytt och koka en gång till. Upprepa proceduren ytterligare en gång.
  2. Strimla skalet fint.
  3. Skär bort det vita på citronerna och ta bort kärnorna. Hacka fruktköttet.
  4. Blanda salt och socker. Häll i hackad citron och strimlat skal. Låt stå medan pannacottan blir klar.
  5. Gör pannacottan: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i tio minuter. Koka upp grädde, lakrits och socker under vispning. Smaka av om du vill ha mer lakrits. Krama ur gelatinet och smält i den varma vätskan. Blanda i hackat godislakrits.
  6. Häll upp i fyra små glas eller formar och ställ i kylen. Låt stelna, det tar cirka 3 timmar.
  7. Toppa med citronhacket och servera.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • boz1965 7 januari 2010

    Vad gäller lakritspulver så kan det köpas i godisaffären under namnet "Hockeypulver"

  • boz1965 16 oktober 2010

    Gjorde detta recept med mortlade "turkisk peppar" häromdagen och det blev hur gott som helst.

  • Cassiopeya 22 oktober 2010

    Undrade just vad som menades med lakritspulver, tack för hjälpen:) Nu kan det bli härlig efterrätt i helgen :P

  • boz1965 7 januari 2011

    Och NEJ - det går INTE bra med Oatly iMat till det här receptet... (är dödstrött på den annonsen nu)

  • lotteschioler 5 februari 2013

    Äkta lakritspulver från calabria, Italien, finns på många ställen idag. I min stads teaffär t ex

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.