Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Till kalaset

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur: 175 grader.
  2. Börja med att vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta tillsammans med kakao i smeten och blanda om väl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Vänd kakan upp och ned och låt den svalna.
  3. När bottnen har svalnat dela den i två eller tre delar (beroende på om du vill göra ett eller två lager med fyllning). Förbered citronkrämen medan tårtbotten står i ugnen.
  4. Smält smöret i en kastrull på svag värme och tillsätt mjölk och mjöl. Vispa samman och låt krämen koka och sjuda ett par minuter tills den tjocknar.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner ägget och det rivna citronskalet samt citronsaften. Lägg ihop tårtan med citronkrämen. Garnera med grädde och lakritsgodis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kramizenn 14 oktober 2009

    m

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.