Lakritstårta

Härlig tårta med bra smak av lakrits för de som inte gillar allt för gräddiga bakelser!

Ingredienser

Botten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Glasyr:
100 g mörk choklad
100 g lakritsfudge, från lösviktsgodis
½ dl vispgrädde

Fyllning + garnering:
Vispad grädde, valfri mängd
Valfri mängd och sort av frukt och bär

Betyg (0 röster)
Antal personer
10-12
Visningar:
1221
Sparat:
13

Gör så här

Sätt ugn på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 30-35 minuter. Känn gärna med en sticka så kakan är genomgräddad. Ta ut den och låt den vila under bakduk. Vänd över kakan på ett fat och låt den svalna.

Dela tårtbotten i två eller tre delar. Bred ut vispad grädde och lägg på bär mellan tårtbottnarna.

Bryt choklad och lakritsfudge i mindre bitar. Värm grädden i en kastrull och låt chokladen och fudgen smälta i grädden. Bred glasyren över tårtan och låt den stelna. Garnera med bär.

Vid servering kan man ha extra vispad grädde eller varför inte lite vaniljglass?

LIKNANDE RECEPT

Lakritstårta recept
av Fin
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.