Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritstårta med lemon curd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Riktigt mumsigt är kombinationen lakrits, citron och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form ca 22 cm i diameter med hög kant, 6-7 cm.
  2. Vispa ihop socker och ägg tills det är pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda ner vätska och de torra ingredienserna.
  3. Häll upp smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 30-35 minuter. Kolla med en sticka om kakan är färdig. Låt kakan stå i formen en liten stund och vänd sedan upp den på ett fat.
  4. Vispa ihop smör och philadelphiaost till frostingen. Vispa i vaniljsocker, florsocker och vänd sist i lakritsgranulaten.
  5. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5-10 minuter till lemon curden. Lägg citronskal, citronsaft, smör och socker i en rostfri kastrull. Värm tills smöret och sockret löst sig. Vispa ihop ägget och äggulan. Häll citronblandningen över äggen och vispa kraftigt.
  6. Häll tillbaka allt i kastrullen och sätt tillbaka på plattan. Vispa tills det börjar tjockna. Häll blandnignen genom en sil. Lyft upp gelatinet ur vattnet och rör ner det i den varma lemon curden. Rör tills allt smält. Låt svalna.
  7. Dela kakan i tre bottnar. Bred på 1/4 av frostingen på bottnarna och fördela sedan lemon curden över. Lägg ihop bottnarna.
  8. Täck hela tårtan med frostingen. Det går lättast om du spritsar kanterna med en liten tyll och sedan brer ut frostingen. Då lossnar det inte smulor när man brer ut den. Garnera med färska hallon och lite extra lakritsgranulat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.