Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laktitskola(fudge)

 
Skriv ut

Smaskigt för den som gillar lakrits.

Ingredienser

Instruktioner

Klä en form 20x20 cm med bakplåtspapper. Pensla med lite fett. Blanda allt utom smör och karameller och koka upp till 120-125 grader eller gör "kulprovet". Rör då och då. Krossa eller mixa karamellerna, vänd ner dem i smeten och låt dom smälta, rör för så du får en slät smet, rör sedan i smöret och häll i formen. Ställ kallt. Skär i bitar. Lägg in varje bit i plastfolie eller smörgåspapper om du vill vara avancerad. Förvara svalt i burk med lock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.