Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksmums med ren havre

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Klassiskt recept med lite havre i, gör att den smular lite mindre än vad glutenfria mjuka kakor brukar göra. Går att göra äggfri genom att ersätta äggen med 1 dl vatten och 1 tsk fiberhusk som får svälla 5 min innan du fortsätter. Kakan blir inte lika hög utan ägg, men smaken är det inget fel på! Byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och använd finmix utan mjölk om du inte tål mjölk eller laktos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna, sen mjölk och sist smör. Häll i bakpappersklädd långpanna och grädda i 200 grader i 13-15 minuter.
  2. Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred ut över den varma kakan. Strö kokos över. Skär i rutor när glasyren stelnat något. Torka av kniven mellan snitten så blir det lättare att skära snyggt. Förvara i burk med smörpapper emellan. Går bra att frysa!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • krutjess 27 juli 2009

    Mums vad goda de blev :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.