Här är receptet för er som älskar muffins, men inte tål laktos.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåtens fördjupningar.
- Mixa 250 g av bären till en slät puré i en foodprocessor. Mosa resten av bären lätt i en liten skål med en gaffel. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och olja i en stor skål. Tillsätt bärpurén och rör om så att allt blandas. Vänd ner mjölblandningen och rör om ordentligt. Vänd till sist ned de mosade bären.
- Fördela degen i muffinsformarna. Lägg en tesked marmelad ovanpå varje muffins. Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen svalna i plåtens fördjupningar i 5 min. Lyft upp pappersformarna från formen och låt muffinsen svalna helt på en bakrist.
- Laktosfria cupcakes med bär och äpple:
Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g äppelmos.
- Laktosfria cupcakes med bär och nektarin:
Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g mosade nektariner på burk.
- Laktosfria cupcakes med bär och persikor:
Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g mosade persikor på burk.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar