Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laktosfria cupcakes med bär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Här är receptet för er som älskar muffins, men inte tål laktos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Sätt pappersformar i muffinsplåtens fördjupningar.
  2. Mixa 250 g av bären till en slät puré i en foodprocessor. Mosa resten av bären lätt i en liten skål med en gaffel. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och olja i en stor skål. Tillsätt bärpurén och rör om så att allt blandas. Vänd ner mjölblandningen och rör om ordentligt. Vänd till sist ned de mosade bären.
  3. Fördela degen i muffinsformarna. Lägg en tesked marmelad ovanpå varje muffins. Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen svalna i plåtens fördjupningar i 5 min. Lyft upp pappersformarna från formen och låt muffinsen svalna helt på en bakrist.
  4. Laktosfria cupcakes med bär och äpple: Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g äppelmos.
  5. Laktosfria cupcakes med bär och nektarin: Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g mosade nektariner på burk.
  6. Laktosfria cupcakes med bär och persikor: Följ receptet. Ersätt 250 g av bären med 250 g mosade persikor på burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.