Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm- och potatisgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna långsamlagade lammgryta är lätt att tillaga och perfekt för en hungrig familj, dessutom är den näringsrik. 310 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Skala och skiva morötterna och potatisen fint. Skär bort överflödigt fett från köttet.
  2. Lägg köttet i botten av en ugnsfast gryta som rymmer cirka 2½ liter. Lägg på morotsskivorna och potatisskivorna.
  3. Blanda buljongen med tomatpuré och worcestershiresås och blanda väl. Häll vätskan över köttet och rotfrukterna. Lägg på locket, sätt in grytan i ugnen och låt sjuda i ugnen cirka 2 timmar tills rätten är färdigkokt och köttet mört.
  4. Strö persilja över lammgrytan och servera sedan rätten direkt ur grytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.