Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg lergrytan minst 10 minuter i ljummet vatten. En nyinköpt lergryta behöver blötläggas över natten. Köp lammköttet färdigstyckat i serveringsstora bitar. Skölj dem i kallt vatten och torka av väl. Bryn bitarna på båda sidor i olja i stekpanna.
  2. Lägg rosmarinkvistar i botten på lergrytan. Dofta mjöl över de brynta köttbitarna och varva dem i grytan med rotselleri, schalottenlök och eventuellt vitlök samt paprikor. Fräs lite kinakål också. Häll vinet utmed kanten i grytan. Sätt in grytan på galler på nedre falsen i kall ugn. Ställ in termostaten på 225 grader och tillaga cirka 1 timme, eller tills köttet börjar släppa från benen.
  3. Servera köttet med couscous, bulgur eller kokt potatis samt kokt, smörslungad brysselkål

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.