Hallondressingen är verkligen pricken över i och passar utmärkt till denna lammytterfilén med spiskummin och citron.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär potatisen i halvor och lägg dem i en långpanna. Krydda med salt och peppar och häll på olja Stek mitt i ugnen i 15 minuter. Känn efter med en sticka om potatisen är klar.
- Värm upp en stekpanna och bryn under tiden lammytterfilén i olivolja. Mortla spiskummin och timjan och riv citronskalet. Blanda alltsammans och gnid in i köttet. Salta och peppra.
- När potatisen är klar, ta ur den och sänk ugnstemperaturen till 110 grader. Efterstek lammet i ugnen i ca 50 minuter. Lammet är klart när innertemperaturen är 56 grader. Sätt in potatisen för uppvärmning i slutet av tiden. När lammet är klart låt det vila en stund innan det skärs upp.
- Mixa alla ingredienser till hallondressingen i en mixer. Smaka av dressingen med salt och nymald svartpeppar.
- Skär av ca 2 cm av den träiga stjälkdelen på sparrisen. Grilla sparrisen i en upphettad grillpanna. Ringla över smält smör och krydda med salt och peppar när sparrisen är klar.
- Servera lammet, potatis och sparris med hallondressingen till.
Publicerat den
21 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar