Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm med grillad mandelpotatis och hallondressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hallondressingen är verkligen pricken över i och passar utmärkt till denna lammytterfilén med spiskummin och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisen i halvor och lägg dem i en långpanna. Krydda med salt och peppar och häll på olja Stek mitt i ugnen i 15 minuter. Känn efter med en sticka om potatisen är klar.
  3. Värm upp en stekpanna och bryn under tiden lammytterfilén i olivolja. Mortla spiskummin och timjan och riv citronskalet. Blanda alltsammans och gnid in i köttet. Salta och peppra.
  4. När potatisen är klar, ta ur den och sänk ugnstemperaturen till 110 grader. Efterstek lammet i ugnen i ca 50 minuter. Lammet är klart när innertemperaturen är 56 grader. Sätt in potatisen för uppvärmning i slutet av tiden. När lammet är klart låt det vila en stund innan det skärs upp.
  5. Mixa alla ingredienser till hallondressingen i en mixer. Smaka av dressingen med salt och nymald svartpeppar.
  6. Skär av ca 2 cm av den träiga stjälkdelen på sparrisen. Grilla sparrisen i en upphettad grillpanna. Ringla över smält smör och krydda med salt och peppar när sparrisen är klar.
  7. Servera lammet, potatis och sparris med hallondressingen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.