Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm på turkiska

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Ugnsmomentet skulle man enligt mig kunna hoppa över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär lammkotletterna i bitar, salta och peppra och bryn dem i olivoljan i en ugnssäker gryta. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan.
  3. Tillsätt först riset, och sedan tomatkoncentratet. Tillsätt de krossade tomaterna (och saften), oregano, kummin, paprika, kanel och buljongtärningen (smulad) tillsammans med 4 dl vatten.
  4. Lägg lock på, eller överför det hela till en form som täckes med aliminiumfolie. Låt stå i ugnen i ca 1 timme och därefter vila i 10 minuter. Beströ med persilja innan du ställer fram.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.