Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Afrikansk köttfärslåda med smak av citrus

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god köttfärsgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt färsen och bryn den nästan färdig. Kärna ur och finstrimla chilin och lägg den i färsen.
  3. Blöt upp brödet i 1 dl mjölk, krama ur och tillsätt tillsammans med fond, currypasta, vinäger, socker och chutney. Krama ur och häll över saften av citron. Låt fräsa någon minut.
  4. Lägg köttblandningen i en form och stick ner några halverade skivor apelsin och citron i färsen.
  5. Vispa ihop ägg och 1 dl mjölk och häll över färsen. Häll på mandelspånen.
  6. Grädda i ugnen 20 minuter eller tills äggsmeten stelnat.
  7. Serveras med fördel till kanelkryddat ris med russin och en fräsch grönsallad

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Nallepuh13 28 juli 2008

    Jättebra recept!! TACK

  • bofink35 6 juli 2009

    Har precis anjutit denna goda köttfärslåda. Kan verkligen rekommenderas.

  • danestani 14 februari 2011

    Jättegott både med köttfärs och med vegetarisk köttfärs. Rekommenderas.

  • heleeena 5 september 2011

    Jag tyckte det var gott, dock ingen smaksensation och det kändes som alldeles för mångas "krusiduller" för en så pass alldaglig rätt. En trea från mig för den var som sagt god men inte så mycket mer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.