Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammtryffelburgare med fikon, getost och balsamicoreduktion

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra och goda smakkombinationer i en och samma tugga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Reduktion: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Smält sockret i en stekpanna till en karamell. Häll på vinägern och tillsätt vitlök och timjan. Koka ihop tills ca 1 dl återstår. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Blanda lammfärs, salt och peppar. Hacka tryffeln och tillsätt i smeten eller smaka av med tryffelolja. Forma och pressa hamburgare i en hamburgerform eller utstickare, 7-8 cm i diameter.
  4. Stek eller grilla burgarna i en het panna ca 3 minuter på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skiva osten och fördela på burgarna. Stek färdigt hamburgarna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  5. Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Dela fikonen på hälften. Dela bröden och stek eller grilla dem på snittytan.
  6. Lägg burgarna på bröden och servera med rödlök, rucola, fikon och balsamicoreduktion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.