Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiff med grönsaksgratäng och fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God rätt med smak av Grekland

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd och vatten, låt svälla i 10 minuter. Blanda ner färs, kalvfond, salt och peppar.
  2. Skiva potatisen tunt och bred ut skivorna i en stor oljad form eller långpanna. Strö över salt. Ställ potatisen i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Skär squash i bitar och lök i klyftor. Blanda dem med 2 msk olivolja och salt i en bunke.
  4. Forma ca 10 biffar av färsen och lägg dem på den varma potatisen. Fördela squash och lök runt om. Pensla ovansidan av biffarna med olivolja som blandats med soja. Strö över rosmarin. Stek allt i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Strö över fetaost och hackade tomater och fortsätt stekningen i ca 5 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.