Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiffar med mynta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Turkiet äter man mycket lammkött, ofta grillat på spett. En vanlig krydda till lamm är mynta, gärna tillsammans med andra kryddor som vitlök, svartpeppar och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lammfärsen i en skål. Skär lammfettet i riktigt små tärningar och blanda dem med köttet.
  2. Skala löken, hacka den fint och blanda den med köttet.
  3. Salta färsen och krydda med svartpeppar, krossad vitlök, mynta och paprikapulver. Låt färsen stå kallt minst 30 minuter.
  4. Forma 12 avlånga biffar och trä upp dem på spett.
  5. Grilla biffarna över glöd till fin färg runt om, ca 8 minuter, eller stek dem i stekpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.