Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiffar med hasselbackspotatis och gräddsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Svensk husmanskost möter traditionellt grekisk, fast utan fetaosten. Eller? Ok, jag har ingen aning. Gott är det i alla fall!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lammfärsbiffar: Blanda smör och ströbröd i en bunke, låt svälla 10 min. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna) alla ingredienser och forma till 8 biffar. Stek i smör på hög/medelvärme ca 3 min på varje sida. Spara skyn till såsen!
  2. Hassebackspotatis: Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Skala potatisen och snitta den "à la Hasselback". Pensla dem med olja och sätt in i ugnen 35-45 min. Efter halva tiden, klicka lite smör på varje potatis och salta.
  3. Gräddsås: Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och koka ner till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera gärna med: Grönsallad Olivolja Balsamvinäger

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Sarand 25 november 2012

    O vilken god middag det blev, supergott! Rekommenderas.

  • evamarie2 4 maj 2013

    Jættegott!! Lagade en sallad med tomat, basilika, citron, olivolja,salt,pepper som tilbehør mums!!

  • dag6 20 november 2013

    Mycket goda biffar. Dett blir en klar fema.

  • mumsan 12 april 2014

    Mordgott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.