Saftiga lammfärsburgare som kan förberedas fram till gratineringen, praktiskt och lätt till många.
Instruktioner
- Börja med sötpotatisen:
Skala, skär potatisarna och löken i klyftor.
Lägg klyftorna och löken i en ugnsfast form och ringla över olivolja.
Rör om och blanda ner rosmarin.
Smaka av med salt och peppar.
- Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
- Burgarna:
Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna.
Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar.
Rör ner äggulorna och blanda väl.
- Forma 10 biffar.
Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
- Lägg över biffarna i en ugnsfast form.
Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter.
Ringla över lite honung.
- Servera med sötpotatisen och sallad.
Publicerat den
14 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar