Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsburgare med chèvre och sötpotatis

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saftiga lammfärsburgare som kan förberedas fram till gratineringen, praktiskt och lätt till många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med sötpotatisen: Skala, skär potatisarna och löken i klyftor. Lägg klyftorna och löken i en ugnsfast form och ringla över olivolja. Rör om och blanda ner rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ in i 200° varm ugn och baka i ca 35 minuter.
  3. Burgarna: Finhacka löken och pressa vitlöken till biffarna. Blanda samman med färsen och smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna och blanda väl.
  4. Forma 10 biffar. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna gyllene på båda sidor, ca 5 minuter per sida.
  5. Lägg över biffarna i en ugnsfast form. Placera en skiva chèvre på varje biff och gratinera i ugn på 200° i ca 8-9 minuter. Ringla över lite honung.
  6. Servera med sötpotatisen och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.