Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsburgare på spett med timjan och vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Burgare med smaker från medelhavet 459 kalorier per burgare 28 g fett 27 g protein 23 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomatsalsan.
  2. Skölj och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skiva oliverna, skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut juicen. Blanda tomater, vitlök, oliver, citronskal och-juice, örter, olja, salt och peppar. Låt stå framme till servering.
  3. Skala och finriv vitlöken. Blanda färs, äggula, vitlök, timjan, salt och peppar. Forma smeten runt fyra grillspett. Grilla 6-8 minuter runtom.
  4. Skär baguetten i 4 bitar, grilla brödet lätt på bägge sidor. Skölj salladen. Skär ett snitt i varje baguettebit, fyll med sallad och burgare och toppa med salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.