- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En lättlagad variant om man gillar typ moussaka.
Instruktioner
- Bryn färs och lök och lägg över i en gryta . Skär upp aubergine i skivor och bryn i olivolja en stund och blanda ner i grytan.
Tillsätt tomatpuré, vatten och övriga kryddor
(ej persilja) och smaka av, låt puttra i ca 20 minuter.
Tärna potatisen i mindre bitar.
Lägg den tärnade potatisen i en ugnsform och häll över färs blandningen och se till att den täcker.
Grädda gratängen i 225 grader varm ugn i ca 90 minuter. Täck formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen.
Tillsätt till slut den rivna osten.
- Strö över den klippta/hackade persiljan över gratängen precis innan servering. Gott med matlagningsyoghurt till.
Publicerat den
16 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej kanon god gratäng vi kunde inte sluta äta så gott var det du får 5 poäng av oss monica
Märkligt recept. Men om man minskar färsmängden till ca 350 g, minskar vattenmängden till 1 dl, sänker ugnstemeraturen till 200 grader och bara gräddar hälften av den angivna tiden så blir det faktiskt kanon. Prova!