Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsgratäng med aubergine och potatis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lättlagad variant om man gillar typ moussaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn färs och lök och lägg över i en gryta . Skär upp aubergine i skivor och bryn i olivolja en stund och blanda ner i grytan. Tillsätt tomatpuré, vatten och övriga kryddor (ej persilja) och smaka av, låt puttra i ca 20 minuter. Tärna potatisen i mindre bitar. Lägg den tärnade potatisen i en ugnsform och häll över färs blandningen och se till att den täcker. Grädda gratängen i 225 grader varm ugn i ca 90 minuter. Täck formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Tillsätt till slut den rivna osten.
  2. Strö över den klippta/hackade persiljan över gratängen precis innan servering. Gott med matlagningsyoghurt till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • monicadanell 25 april 2011

    Hej kanon god gratäng vi kunde inte sluta äta så gott var det du får 5 poäng av oss monica

  • LiliH 12 februari 2015

    Märkligt recept. Men om man minskar färsmängden till ca 350 g, minskar vattenmängden till 1 dl, sänker ugnstemeraturen till 200 grader och bara gräddar hälften av den angivna tiden så blir det faktiskt kanon. Prova!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.