Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärslimpa med oliver och rosmarin med dijonmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smidig rätt som sköter sig själv i ugnen. Skyn som bildas blir en smakrik sås. Dijonmoset till är pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Blanda färs, lök, paprika- och olivmix, rosmarin, ägg, kajennpeppar och salt till en jämn smet. Forma en färslimpa av smeten. Lägg över den i en ugnssäker form. Koka ihop vin och farinsocker i en kastrull någon minut. Häll vinet på färslimpan. Stek 45-50 minuter i ugnen.
  3. Dijonmos: Skala och koka potatisen. Häll av och vispa den med elvisp tillsammans med smör, gurkmeja, socker, salt och peppar. Värm mjölken. Späd moset med den till lagom konsistens. Tillsätt dijonsenap och fortsätt vispa tills allt är blandat. Späd ev med mer mjölk.
  4. Lyft upp färslimpan och håll den varm. Sila ner skyn i kastrullen. Tillsätt fonden och red av med maizena utrörd i lite kallt vatten, sjud 2 minuter.
  5. Servera lammfärslimpan med skyn, dijonmos, lingonsylt och rivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • angeng 19 augusti 2010

    man ser att en ny buffe har kommit ut igen!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.