Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärspaj med tomatmix

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En härligt färgglad paj med bl.a. svarta oliver, soltorkade marinerade tomater, paprika och fetaost och som garneras med cocktailtomater i blandade färger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Mät upp mjöl, pinjenötter och smör i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.
  3. Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en stekpanna med smör tillsammans med lammfärsen. Salta och krydda med peppar och timjan.
  5. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skiva oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ner i färsröran. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över smulad fetaost och riven ost.
  6. Vispa samman ägg och mjölk i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med timjan och cocktailtomater i olika färger.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • endrejukman 21 oktober 2010

    Vilket gradantal i ugnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.