Den rullade lammfärsen får smak åt det italienska hållet.
Instruktioner
- Blanda färs, ägg, kryddor till en jämn smet och bred ut den drygt centimetertjock rektangel på plastfolie eller smörgåspapper.
- Hacka basilikan, ta med både stjälkar och blad, hacka vitlöken smått och blanda med valnötter och parmesan i en skål.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fördela fyllningen jämnt över lammfärsen och rulla sedan ihop till en "rulltårta" med hjälp av plasten eller papperet som färsen ligger på.
Lägg lammrullen i en ugnssäker form med skraven nedåt. Lättast lyfter man över den med hjälp av plast- eller pappersunderlaget.
- Pensla med olja och strö på lite riven ost.
Sätt in i ugnen, efter ca 5 minuter sänker man värmen till 175 grader och låter lammfärsrullen steka klart 35-40 minuter.
- Servera lammfärsrullen med potatis/ ugnsgrönsaker och en sås gjord på matlagningsyoghurt blandad med hackad basilika, salt och lite sweet chilisås.
Publicerat den
1 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Klockren rätt även för mig som normalt inte gillar lamm.
Jätte mums mums!! O lättlagat. =)