Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsrulle med basilika och vitlök

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Den rullade lammfärsen får smak åt det italienska hållet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs, ägg, kryddor till en jämn smet och bred ut den drygt centimetertjock rektangel på plastfolie eller smörgåspapper.
  2. Hacka basilikan, ta med både stjälkar och blad, hacka vitlöken smått och blanda med valnötter och parmesan i en skål.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Fördela fyllningen jämnt över lammfärsen och rulla sedan ihop till en "rulltårta" med hjälp av plasten eller papperet som färsen ligger på. Lägg lammrullen i en ugnssäker form med skraven nedåt. Lättast lyfter man över den med hjälp av plast- eller pappersunderlaget.
  5. Pensla med olja och strö på lite riven ost. Sätt in i ugnen, efter ca 5 minuter sänker man värmen till 175 grader och låter lammfärsrullen steka klart 35-40 minuter.
  6. Servera lammfärsrullen med potatis/ ugnsgrönsaker och en sås gjord på matlagningsyoghurt blandad med hackad basilika, salt och lite sweet chilisås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • yellow778 11 januari 2011

    Klockren rätt även för mig som normalt inte gillar lamm.

  • Yvon 7 april 2011

    Jätte mums mums!! O lättlagat. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.