Lammfärsbiffarna är smaksatta med lite hetare kryddor som cayennepeppar, spiskummin och koriander.
Instruktioner
- Färs: skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den och kryddorna i olivolja. Låt svalna.
Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla ca 10 min. Rör ihop alla ingredienserna till färsbiffen. Forma färsen till 4 biffar och stek dem i smöret ca 8 min per sida.
- Morötter: skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Strimla babyspenaten. Sila av vattnet och blanda morötterna med olivolja, salt ,svartpeppar och babyspenat.
- Currysvamp: skala och finhacka löken. Fräs löken med de hela champinjonerna i smöret. Blanda i curry och låt fräsa med 2 min. Häll på vatten och creme fraiche och smula i buljongtärningen. Koka ihop ca 10 min till en simmig konsistens. Salta och peppra.
- Servera lammfärsbiffarna med morötterna och currysvampen.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott! Jag hade lite matlagningsgrädde i kylskåpet så jag tog det istället för mjölk och turkisk yoghurt istället för crème fraiche. Hittade ingen svampbuljong så jag tog 3-4 matskedar svampsoppspulver. Kryddningen var perfekt enligt receptet. Serverade ris till rätten.