Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiffar med morötter och currysvamp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammfärsbiffarna är smaksatta med lite hetare kryddor som cayennepeppar, spiskummin och koriander.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färs: skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den och kryddorna i olivolja. Låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla ca 10 min. Rör ihop alla ingredienserna till färsbiffen. Forma färsen till 4 biffar och stek dem i smöret ca 8 min per sida.
  2. Morötter: skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Strimla babyspenaten. Sila av vattnet och blanda morötterna med olivolja, salt ,svartpeppar och babyspenat.
  3. Currysvamp: skala och finhacka löken. Fräs löken med de hela champinjonerna i smöret. Blanda i curry och låt fräsa med 2 min. Häll på vatten och creme fraiche och smula i buljongtärningen. Koka ihop ca 10 min till en simmig konsistens. Salta och peppra.
  4. Servera lammfärsbiffarna med morötterna och currysvampen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Minander 12 januari 2013

    Fantastiskt gott! Jag hade lite matlagningsgrädde i kylskåpet så jag tog det istället för mjölk och turkisk yoghurt istället för crème fraiche. Hittade ingen svampbuljong så jag tog 3-4 matskedar svampsoppspulver. Kryddningen var perfekt enligt receptet. Serverade ris till rätten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.