Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsburgare med fetacréme och nektarinsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga burgare som får sällskap av sötsyrlig salsa och len fetacréme.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela nektarinerna i små tärningar. Finhacka salladslöken och chilin. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt olivolja, balsamvinäger, koriander, salt, peppar och honung efter smak. Tillsätt eventuellt en klyfta finhackad vitlök eller finriven och blanda om.
  2. Lägg ingredienserna till fetacrémen i en mixer och kör tills du får en slät créme. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan.
  3. Blanda färsen med vatten, olja, örter och kryddor. Formatill 4 burgare, ca 1½ cm tjocka och grilla dem några minuter på varje sida. Låt den gärna vara lite rosa i mitten. Grilla bröden lätt på den mjuka sidan, passa noga, det går väldigt fort.
  4. Servera lammfärsburgarna tillsammans med brödet och såserna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.