Saftiga burgare som får sällskap av sötsyrlig salsa och len fetacréme.
Instruktioner
- Dela nektarinerna i små tärningar. Finhacka salladslöken och chilin. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt olivolja, balsamvinäger, koriander, salt, peppar och honung efter smak.
Tillsätt eventuellt en klyfta finhackad vitlök eller finriven och blanda om.
- Lägg ingredienserna till fetacrémen i en mixer och kör tills du får en slät créme. Lägg upp i en skål och ställ åt sidan.
- Blanda färsen med vatten, olja, örter och kryddor.
Formatill 4 burgare, ca 1½ cm tjocka och grilla dem några minuter på varje sida. Låt den gärna vara lite rosa i mitten.
Grilla bröden lätt på den mjuka sidan, passa noga, det går väldigt fort.
- Servera lammfärsburgarna tillsammans med brödet och såserna.
Publicerat den
2 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar