Lammfärsburgare med olivpotatis och senapsmajonnäs

Efter denna hemgjorda hamburgare vill du aldrig äta ute igen.

Ingredienser

Olivpotatis:
800 g kulpotatis
1 dl kalamataoliver
2 msk olivolja
6 vitlöksklyftor
1 knippe färsk timjan
Salt
Svartpeppar

Lammfärsburgare:
700 g lammfärs
1 finhackad gul lök
2 ägg
1 tsk timjan
3 tsk salt
Svartpeppar

Senapsmajonnäs:
2 äggulor
1 msk grov senap
1 tsk rödvinsvinäger
½ tsk salt
4 dl solrosolja
1 msk hackad dragon
1 knippe mangold
1 stor gul lök
2 bifftomater

Tillbehör:
8 skivor bondbröd

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
411
Sparat:
5

Gör så här

Sätt ugnen på 170 grader.

Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form tillsammans med oliver, olja, vitlök och kryddor.
Blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter.

Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke. Forma fyra stora burgare. Stek eller grilla på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.

Blanda äggulor, senap, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under vispning, så det blir en tjock majonnäs.

Rör ner dragon och smaka av med salt och svartpeppar.

Skölj mangolden och skala löken. Skär tomat och lök i 5 mm tjocka skivor.

Rosta bröden och lägg ihop burgaren. Servera med potatisen.
av Jinan
över 2 månader
av Fin
över 2 månader
av Fin
över 2 månader
av Fin
över 2 månader
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.