Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsburgare med olivpotatis och senapsmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Efter denna hemgjorda hamburgare vill du aldrig äta ute igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Tvätta potatisen och lägg den i en ugnssäker form tillsammans med oliver, olja, vitlök och kryddor. Blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  3. Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke. Forma fyra stora burgare. Stek eller grilla på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
  4. Blanda äggulor, senap, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan droppvis under vispning, så det blir en tjock majonnäs.
  5. Rör ner dragon och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skölj mangolden och skala löken. Skär tomat och lök i 5 mm tjocka skivor.
  7. Rosta bröden och lägg ihop burgaren. Servera med potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.