- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett lite ändrat recept från tasteline, ursprungligen med renkalvfilé
Instruktioner
- Fräs svamp och schalottenlök någon minut, så att all vätska kokar in. Tillsätt grädden och koka ihop till lagom tjocklek. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
- Salta och peppra lammfilén. Stek i en panna med lite smör, ca 5-6 minuter på varje sida, beroende på tjocklek. Den skall vara rosa inuti. Ta upp och låt köttet vila innan det skärs upp.
- Häll bort stekfettet. Lägg i krossade tranbär och en nypa rosmarin, häll på rödvinet och koka en stund. Tillsätt buljongen och koka ihop tills 1 ½ dl återstår. Sila och vispa sedan i smör och konjak. Smaka av med salt och peppar.
- Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och ånga av.
- Mosa kockorna. Vispa i smöret och grädden till en lätt och luftig puré. Smaka av med salt, inte peppar.
- Lägg svampstuvningen på ena sidan av tallriken och placera det skivade köttet ovanpå. Lägg purén på andra sidan tallriken, ringla sås runt om.
- Servera med lättkokta haritcots verts. .
Publicerat den
27 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar