En riktig festrätt med en lätt lagad fuskvariant på bearnaisesås med läcker färg.
Instruktioner
- Börja med citronbulgurn.
Koka bulgur i vatten och fond enligt anvsining på förpackningen. Rör ner 1 msk olivolja, citronjuice och persilja.
Sätt på lock och ställ åt sidan.
- Putsa lammfilén- Bryn den runtom i en het stekpanna i 1 msk smör och 1 msk olja. Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och fortsätt steka tills innertemperaturen är 60-70 grader (rosa-genomstekt).
- Skala och finhacka vitlöken- Finhacka rosmarinbladen och blanda dem och vitlök med rivet eller hackat citronskal.
Rulla filén i "strösslet". Låt den vila några minuter.
- Skala och skär morötter i cm stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Repa dragonkvistarna. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull. Häll på vitvinsvinäger.
Låt koka ihop tills hälften av vinägern återstår.
- Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa till en slät puré med stavmixer eller i matberedare.
Tillsätt vinägern, dragonbladen och smör i klickar.
Mixa lite till.
Smaka av med salt och peppar.
- Skär lammfilén i skivor.
Servera med citronbulgur och morotsbearnaise.
Publicerat den
25 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar