Lammfilé med rosmarinströssel, citronbulgur och morotbearnaise

En riktig festrätt med en lätt lagad fuskvariant på bearnaisesås med läcker färg.

Ingredienser

ca 600 g lammfilé
1 stor vitlöksklyfta
2-3 kvistar rosmarin
Rivet skal eller hackat skal av 1 citron
1 msk smör
2 msk olivolja
Salt
Malen svartpeppar

Citronbulgur:
1½ dl bulgur
5 dl vatten
1½ msk konc grönsaksfond
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk hackad bladpersilja

Morotsbearnaise:
4 morötter
5-7 dragonkvistar
½ dl vitvinsvinäger
75 g rumsvarmt smör
Salt
Peppar

Servering:
Grönsallad

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
796
Sparat:
8

Gör så här

Börja med citronbulgurn.
Koka bulgur i vatten och fond enligt anvsining på förpackningen. Rör ner 1 msk olivolja, citronjuice och persilja.
Sätt på lock och ställ åt sidan.

Putsa lammfilén- Bryn den runtom i en het stekpanna i 1 msk smör och 1 msk olja. Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och fortsätt steka tills innertemperaturen är 60-70 grader (rosa-genomstekt).

Skala och finhacka vitlöken- Finhacka rosmarinbladen och blanda dem och vitlök med rivet eller hackat citronskal.
Rulla filén i "strösslet". Låt den vila några minuter.

Skala och skär morötter i cm stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Repa dragonkvistarna. Spara bladen och lägg stjälkarna i en liten kastrull. Häll på vitvinsvinäger.
Låt koka ihop tills hälften av vinägern återstår.

Ta bort kvistarna. Häll av morötterna och mixa till en slät puré med stavmixer eller i matberedare.
Tillsätt vinägern, dragonbladen och smör i klickar.
Mixa lite till.
Smaka av med salt och peppar.

Skär lammfilén i skivor.
Servera med citronbulgur och morotsbearnaise.

LIKNANDE RECEPT

Lammfilé recept
av ros
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
av styvan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.