Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfilé på spett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammfilé på spett

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör såsen först. Fräs lök och vitlök med kryddorna lätt i 1 msk margarin utan att det får färg. Tillsätt vin, vatten, viltfond med kantarell, mesost och soja och låt det koka ihop tills ca 2 ½ dl återstår. Sila såsen, koka upp och vispa i resten av margarinet klickvis. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på grillvärme. Skär lammfilén i 2 cm stora bitar och zucchinin i halverade cm tjocka skivor.
  3. Varva lammfilén och zucchiniskivorna på grillspett. Börja och sluta med en körsbärstomat. Pensla spetten med margarin och krydda med nymald peppar.
  4. Grilla spetten under uppsikt 8-10 min beroende på köttbitarnas tjocklek. Serveras med kokt ris, wokade grönsaker, frästa kantareller.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sandudden 28 februari 2009

    Super, supergott ! Succé igår vid middagen Hälsningar Sandudden

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.