Lammfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är perfekta när man inte orkar steka, det är bara att låta dem koka i den mustiga såsen.

599 kalorier per portion
27 g fett, 26 g protein, 57 g kolhydrater

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 ägg
2 msk vatten
½ tsk torkad timjan
2 tsk salt
2 krm malen svartpeppar

Tomatsås:
2 vitlöksklyftor
½ dl olivolja
1 dl torrt vitt vin
500 g krossade tomater
1 lagerblad
½ tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 tsk socker

Servering:
420 g pasta
1 kruka persilja
70 g kalamataoliver
2 msk kapris

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
801
Sparat:
10

Gör så här

Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till frikadellerna och forma till lagom stora köttbullar.

Tomatsås:
Skala och skiva vitlöken fint, fräs den i oljan 1 minut utan att den tar färg. Tillsätt vin, tomater, lagerblad och timjan, låt koka ihop 5 minuter.

Tillsätt köttbullarna och låt dem koka sakta under lock 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Plocka och strö persiljan över frikadellerna.
Servera med pasta, oliver och kapris.

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
över 2 månader
av TessaA
över 2 månader
av anluk
över 2 månader
av Tiol
över 2 månader
av Caddiie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader