Lammfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är perfekta när man inte orkar steka, det är bara att låta dem koka i den mustiga såsen.

599 kalorier per portion
27 g fett, 26 g protein, 57 g kolhydrater

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tomatsås
Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Gör så här

Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla ingredienser till frikadellerna och forma till lagom stora köttbullar.

Tomatsås:
Skala och skiva vitlöken fint, fräs den i oljan 1 minut utan att den tar färg. Tillsätt vin, tomater, lagerblad och timjan, låt koka ihop 5 minuter.

Tillsätt köttbullarna och låt dem koka sakta under lock 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Plocka och strö persiljan över frikadellerna.
Servera med pasta, oliver och kapris.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vitlök, Lammfärs, Ägg, Vatten, Torkad timjan, Salt, Svartpeppar, Vitlök, Olivolja, Vitt vin, Krossade tomater, Lagerblad, Torkad timjan, Salt, Svartpeppar, Strösocker, Pasta, Persilja, Kalamataoliver, Kapris
Visningar:
962
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Chili Con Carne
av anluk
över 2 månader
Tinas bästa köt..
av Tiol
över 2 månader
Enkel Minestron
av Caddiie
över 2 månader
Vegetarisk lasa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Tomatsås recept
Pasta med egeng..
över 2 månader
Minipizzor
över 2 månader
Pasta med timja
över 2 månader