Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mustig gryta med spännande kryddor, bland annat färsk ingefära. Mango chutney gör att det blir ytterligare " fart " på middagen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i fingerstora strimlor. Skala löken och skär dem i klyftor. Hetta upp smör i en stekgryta och bryn köttet och lök. Pressa i vitlök och rör i curry och låt allt fräsa tillsammans ett par minuter. Strö över mjöl och rör om.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning och riven ingefära. Salta och peppra. Låt grytan sjuda på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 30 minuter. Häll i grädde och chutney och koka i ytterligare 10 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med kokt ris eller pressad potatis och en grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.