- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Grytan innehåller en mustig blandning av aubergine, vitlök, ingefära och chili. Typiskt för indiska grytor är också att de smaksätts med russin och t.ex. ,som i det här fallet, kardemumma.
Instruktioner
- Ta bort synligt fett och senor från lammköttet och skär det i 2-3 cm stora tärningar. Skala lök, vitlök och ingefära. Tärna löken och hacka vitlöken och ingefäran. Dela champinjonerna i kvartar. Riv skalet och pressa saften från en ½ citron och pressa saften ur en ½ lime. Skär av ändarna på auberginen, skala och skär de i 1 ½ cm tärningar.
- Hetta upp ghi eller smör i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet och bryn det runtom på stark värme. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, kardemumma och bryn under omrörning. Sätt ner till medelvärme.
- Tillsätt auberginen och russinen och fräs under omrörning. Häll på 4 dl vatten, krydda med 1 tsk salt och låt sjuda 30 min under lock. Tillsätt lite vatten då och då vid behov, så att det inte kokar torrt.
- Hacka korianderbladen fint. Halvera och kärna ur chilin och skär den i fina strimlor. Smaka av lammgrytan med salt, blanda ner chili och koriander. Servera med ris.
- Grytan smakar ännu godare dagen efter, då smakerna har "satt" sej.
Publicerat den
20 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Spännande rätt!!! Smakar nästan mer thailänskt än indiskt... men en saftig och god gryta som är kanongod!!!!