Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta på indiskt vis

(1 kommentar)  
Lammgryta på indiskt vis Lammgryta på indiskt vis Lammgryta på indiskt vis
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Grytan innehåller en mustig blandning av aubergine, vitlök, ingefära och chili. Typiskt för indiska grytor är också att de smaksätts med russin och t.ex. ,som i det här fallet, kardemumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort synligt fett och senor från lammköttet och skär det i 2-3 cm stora tärningar. Skala lök, vitlök och ingefära. Tärna löken och hacka vitlöken och ingefäran. Dela champinjonerna i kvartar. Riv skalet och pressa saften från en ½ citron och pressa saften ur en ½ lime. Skär av ändarna på auberginen, skala och skär de i 1 ½ cm tärningar.
  2. Hetta upp ghi eller smör i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet och bryn det runtom på stark värme. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, kardemumma och bryn under omrörning. Sätt ner till medelvärme.
  3. Tillsätt auberginen och russinen och fräs under omrörning. Häll på 4 dl vatten, krydda med 1 tsk salt och låt sjuda 30 min under lock. Tillsätt lite vatten då och då vid behov, så att det inte kokar torrt.
  4. Hacka korianderbladen fint. Halvera och kärna ur chilin och skär den i fina strimlor. Smaka av lammgrytan med salt, blanda ner chili och koriander. Servera med ris.
  5. Grytan smakar ännu godare dagen efter, då smakerna har "satt" sej.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 2 december 2010

    Spännande rätt!!! Smakar nästan mer thailänskt än indiskt... men en saftig och god gryta som är kanongod!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.