Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammköttbullar i ostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegott. Skriv gärna i gästboken om ni tyckte om det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lägga färsen i en bunke, tillsätt sedan ägget. Blanda noga med händerna. Häll i saltet, paprikapulver och basilikan. Smaksätt sedan efter eget behov. Jag föredrar mycket paprikapulver.
  2. Gör till små, små runda köttbullar (ca 1½ cm i diameter), lägg på ett fat. Sätt på en stekpanna så att du kan steka dem sen. Under tiden stekpannan blir varm så skivar du paprikan i små bitar. Stek lammköttbullarna i pannan tills de blivit bruna runtom. Fräs sedan paprikan.
  3. Häll nu i 3-4 dl mjölk och osten. När osten har smält så ska grädden och paprikapulvret i. Låt koka under omrörning i 8 min.
  4. Nu kan du börja koka pastan.
  5. Tillsätt nu majsen och mjölet i pannan. Om såsen blir för tjock, ha ner lite mjölk och mer smaktillsats. Sänk värmen och fortsätt röra.
  6. När pastan är klar häller du upp den i en önskad skål. Häll sedan över såsen med köttbullarna och blanda om. KLART!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.