- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegott.
Skriv gärna i gästboken om ni tyckte om det.
Instruktioner
- Börja med att lägga färsen i en bunke, tillsätt sedan ägget. Blanda noga med händerna. Häll i saltet, paprikapulver och basilikan. Smaksätt sedan efter eget behov. Jag föredrar mycket paprikapulver.
- Gör till små, små runda köttbullar (ca 1½ cm i diameter), lägg på ett fat. Sätt på en stekpanna så att du kan steka dem sen. Under tiden stekpannan blir varm så skivar du paprikan i små bitar. Stek lammköttbullarna i pannan tills de blivit bruna runtom. Fräs sedan paprikan.
- Häll nu i 3-4 dl mjölk och osten. När osten har smält så ska grädden och paprikapulvret i. Låt koka under omrörning i 8 min.
- Nu kan du börja koka pastan.
- Tillsätt nu majsen och mjölet i pannan. Om såsen blir för tjock, ha ner lite mjölk och mer smaktillsats. Sänk värmen och fortsätt röra.
- När pastan är klar häller du upp den i en önskad skål. Häll sedan över såsen med köttbullarna och blanda om. KLART!!!
Publicerat den
3 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar