Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotlett med sockerbrynt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lamm är en favorit...här har du en hel måltid med goda potatisar också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Smält sockret i stekpannan, får inte brännas vid. Blanda försiktigt i ½ dl vatten, rör om.
  3. Häll i potatisarna och vänd runt dem tills de blir brynta.
  4. Gör i ordning 9 dl buljong - följ anvisningarna på förpackningen.
  5. Rör ihop mjöl och hälften av smöret till en pasta.
  6. Stek lammkotletterna i smör i stekpannan på medelhög värme i 3 min. Krydda med örtkryddor, salt och peppar.
  7. Bryn kantarellerna i smör, häll i portvin, buljong, ädelosten och rönnbärsgelén.
  8. Red av med mjölpastan och låt koka ca 5 min. Smaka av med soja och häll till sist i grädden och låt koka upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.