Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter i mustig löksås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott när man vill ha en värmande måltid som smakar mera. Gillar man inte lammkotletter kan man använda sig av fläskkotletter. 335 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna och fräs lök och timjan 8-10 minuter tills löken är mjuk och gyllene.
  2. Tillsätt rött vin, köttbuljong och senap. Koka upp under omrörning och låt sjuda 5 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp oljan i en separat stekpanna och stek kotletterna 5 minuter på varje sida. Häll av oljan från pannan och släng den. Lämna lammkotletterna i pannan. Häll löksåsen över och låt sjuda tills allt är genomvarmt.
  4. Blanda 1 msk maizena med kallt vatten och blanda ner i såsen. Rör om tills såsen tjocknar. Blanda ner persiljan och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • flabban 9 april 2012

    Första gången som jag åt lammkotlett, det var ingen höjdare, men såsen var supergod. Så jag kommer att använda fläskkotletter nästa gång. Tackar för receptet och ger det högsta betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.