Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med bulgursallad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Sardeller ger lite pikant, god sälta till den här ljumma salladen, och till den serveras bland det godaste köttet man kan lägga på en grill - lammkotletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rosmarin med olivolja och vitlök. Vänd kotletterna i blandningen. Koka skockorna i lättsaltat vatten tillsammans med några citronskivor. Ta upp och dela dem på mitten eller i klyftor. Peta bort stråna och ringla lite olivolja över. Krydda med flingsalt.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär dem i klyftor. Skala och skiva morötter och vitlök. Skiva löken fint. hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok och ställ den på gallret ovanpå den varma grillen.
  3. Lägg i bulgur, rödbetor, morötter, vitlök, rödlök och sardeller. Stek under omrörning i 3-4 minuter, salta och peppra. Blanda ner örterna och ställ åt sidan. Lägg kotletterna och kronärtskocksklyftorna på grillen samtidigt och grilla 1-2 minuter på var sida.
  4. Servera direkt tillsammans med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.