Sardeller ger lite pikant, god sälta till den här ljumma salladen, och till den serveras bland det godaste köttet man kan lägga på en grill - lammkotletter.
Instruktioner
- Blanda rosmarin med olivolja och vitlök. Vänd kotletterna i blandningen. Koka skockorna i lättsaltat vatten tillsammans med några citronskivor. Ta upp och dela dem på mitten eller i klyftor. Peta bort stråna och ringla lite olivolja över. Krydda med flingsalt.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär dem i klyftor. Skala och skiva morötter och vitlök. Skiva löken fint. hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok och ställ den på gallret ovanpå den varma grillen.
- Lägg i bulgur, rödbetor, morötter, vitlök, rödlök och sardeller. Stek under omrörning i 3-4 minuter, salta och peppra. Blanda ner örterna och ställ åt sidan. Lägg kotletterna och kronärtskocksklyftorna på grillen samtidigt och grilla 1-2 minuter på var sida.
- Servera direkt tillsammans med salladen.
Publicerat den
17 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar