Precis som i Grekland får tomatsåsen god smakbrytning av kanel.
Instruktioner
- Gratäng: Sätt ugnen på 225 grader.- Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och låt dem rinna av ordentligt. Skär squashen i skivor.
- Varva aubergine- och squashskivor i en ugnssäker form. Strö citronskal och salt emellan. droppa över oljan och smula över fetaosten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Skär bort fettet från kotletterna och skär ett par snitt i kanterna. Stek dem ca 1 minut per sida i oljan. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg dem bredvid kotletterna och häll över de krossade tomaterna. Rör ner kanel, vinäger och socker. Låt kotletterna puttra under lock ca 5 min. Strö över oregano eller persilja.
- Servera kotletterna med tomatsåsen, gratängen och bröd.
Publicerat den
29 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar