Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med råstekt potatis, bakade tomater och myntaolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkotletter i smarrigt sällskap, blir en riktigt lyxig måltid som ingen tackar nej till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Dela tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite flingsalt, en nypa socker och peppar. Lägg på timjankvistarna och baka i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  3. Skiva potatisen tunt och lägg den i rikligt med kallt vatten ca 10 minuter. Häll av och torka potatisen väl. Stek potatisen på medelhög värme i olja tills den börjar få färg och nästan är klar. Lägg i lite smör, finriven vitlök och krydda med salt och peppar. Stek klart.
  4. Mixa plockad mynta och olja.
  5. Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Stek i olivolja i en het stekpanna ca 2 minuter per sida. Lägg i vitlök och timjan när du vänder kotletterna och ös med olja då och då under stekningen.
  6. Lägg upp potatis, tomater och lammkotletter på tallrikar. Smula över osten, krydda med lite extra flingsalt, peppar och citronskal och ringla över myntaoljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.