Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med timjan, rösti och rödvinssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillaga rödvinssåsen i tid så att den hinner puttra riktigt länge. Är man inte förtjust i lammkotletter går det lika bra med vanliga kotletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör 2-3 minuter och rör ner tomatpuré, timjan och farinsocker mot slutet.
  2. Häll på vin och vatten och lägg i en kvist rosmarin. Koka samman tills hälften återstår. Tillsätt kalvfond och balsamvinäger. Blanda majsstärkelse med lite vatten och red av såsen. Låt koka upp.
  3. Rösti: Skala och riv potatis och morötter. Skala schalottenlökarna och skiva dem. Blanda allt med gräslök, Philadelphiaost, salt och peppar.
  4. Stek små rösti i smör på medelvärme cirka 4 minuter per sida. Håll dem varma under folie.
  5. Pensla lammkotletterna med olivolja, salta och peppra. Grilla dem ca 5 minuter på varje sida och strö över färsk timjan mot slutet.
  6. Tillbehör: Halvera de färska lökarna och pensla med lite olivolja. Grilla dem 2-3 minuter på varje sida.
  7. Ansa och förväll haricots verts cirka 4 minuter. Häll av vattnet och skölj dem hastigt i kallt vatten. Lägg tillbaka i kastrullen och hetta upp tillsammans med olivolja. Salta. Värm på såsen före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mcjagg 8 augusti 2009

    mycket gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.