Tillaga rödvinssåsen i tid så att den hinner puttra riktigt länge. Är man inte förtjust i lammkotletter går det lika bra med vanliga kotletter.
Instruktioner
- Sås: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i smör 2-3 minuter och rör ner tomatpuré, timjan och farinsocker mot slutet.
- Häll på vin och vatten och lägg i en kvist rosmarin. Koka samman tills hälften återstår. Tillsätt kalvfond och balsamvinäger. Blanda majsstärkelse med lite vatten och red av såsen. Låt koka upp.
- Rösti: Skala och riv potatis och morötter. Skala schalottenlökarna och skiva dem. Blanda allt med gräslök, Philadelphiaost, salt och peppar.
- Stek små rösti i smör på medelvärme cirka 4 minuter per sida. Håll dem varma under folie.
- Pensla lammkotletterna med olivolja, salta och peppra. Grilla dem ca 5 minuter på varje sida och strö över färsk timjan mot slutet.
- Tillbehör: Halvera de färska lökarna och pensla med lite olivolja. Grilla dem 2-3 minuter på varje sida.
- Ansa och förväll haricots verts cirka 4 minuter. Häll av vattnet och skölj dem hastigt i kallt vatten. Lägg tillbaka i kastrullen och hetta upp tillsammans med olivolja. Salta. Värm på såsen före servering.
Publicerat den
24 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket gott