Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammkotletter med vitlökssås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Möra, saftiga lammkotletter är utmärkta att grilla. En krämig vitlökssås smakar härligt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in lammkotletterna med vitlök och lägg dem på ett lämpligt fat. Blanda olja, citronsaft och basilika och häll det över köttet. Låt det marinera ca 30 minuter.
  2. Sås: Smält matfettet i en kastrull och fräs löken ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka tills ca 2 msk återstår. Blanda ned grädde, vitlök och basilika och låt det koka tills det blivit krämigt, 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar och håll såsen varm.
  3. Ta upp kotletterna ur marinaden och krydda dem med salt och peppar. Grilla dem i övre delen av ugnen 6-8 minuter på varje sida eller tills de är lagom grillade.
  4. Servera lammkotletterna med hasselbackspotatis eller råstekt potatis, gröna bönor och sallad. Bjud såsen till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • anluk 19 mars 2010

    Blev ett medelbetyg här. Såsen var gudomlig men själv gillade jag inte marinaden på kotletterna. Yngsta dottern och maken däremot tyckte allt var på topp.

  • olandstoken 7 mars 2012

    Hur gott som helst! Vi har supernöjda! Gjorde potaitsgratäng till istället och grillade egenslaktat lamm ute på grillen! Sparris till det! Tack för en härlig smakupplevelse!

  • dianah 5 november 2012

    Blev mycket nöjd, såsen var supergod och kommer att göra den flera gånger, har ½ lamm i frysen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.