Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammlever stuvning med bacon

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Billig maträtt i lammslaktstider. Storkok!

Ingredienser

Instruktioner

Rensa levern och tärna den. Värm en stekgryta och fräs först löken i matfett. Ta upp löken. Blanda i en plast/papperspåsevetemjöl, salt och vitpeppar som man panerar (skakar) leverbitarna i, inte för många åt gången då går det bra. Värm stekgrytan på nytt och stek nu alla panerade leverbitar gyllenbruna i matfett/olja. Klipp i baconet och fräs det. Lägg i den stekta löken och ärtorna samt baconet.Tillsätt mera mjöl i grytan ochmera matfett om du önskar och späd med vatten, gräddmjölk, matlagningsgräddetills det blir lagom tjock sås, låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och vitpeppar Servera nykokt potatis och lingonsylt till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.